کرونا و بیماری قلبی

قلب و ریه مانند یک تیم هماهنگ با هم کار می‌کنند. در صورت ابتلا به بیمار‌ی های تنفسی مانند کووید ۱۹ قلب ما باید سخت تر از قبل کار کند. پس اگر بیماری قلبی داریم، هنگام شیوع بیماری کرونا باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشیم.

او در ادامه افزود: باید به بیماران قلبی توصیه خاص شود که نسبت به روش‌های احتیاطی پیشگیری اقدامات بیشتری انجام دهند. به خاطر اینکه مرگ و میر ناشی از کروناویروس در بیماران مزمن قلبی و عروقی و بیماران عروق مغزی خیلی بیشتر است به طوری که تا ۵۰ درصد مواردی که بیماران با تشخیص کرونا بستری شده‌اند، دارای بیماری‌های مزمن شامل بیماری‌های قلبی و عروقی و یا بیماری عروق مغزی بوده اند.  عوارض کروناویروس، مرگ و میر ناشی از آن در بیماران قلبی و عروقی ومغزی خیلی بیشتر است.

هر سال در زمان مناسب واکسن‌های آنفلوانزا و واکسن‌های پنوموکوک را برای جلوگیری از بیماری‌های عفونی شدید استفاده کنند تا مانع از بروز بیماری شدید تنفسی خود شوند که تحمل این گونه افراد به طور مشخص کمتر از سایر افراد است. این ویروس به گیرنده‌های سلول‌های بدن موسوم به ACE ۲ به شکل بسیار محکمی متصل می‌شود. این گیرنده‌ها نه‌تنها در ریه‌ها، بلکه در نقاط دیگر بدن نظیر قلب و دستگاه گوارشی هم وجود دارند.

 

: ۴۰ درصد افراد نیازمند به بستری در چین مبتلایان قلبی و عروقی بودند. در افراد با زمینه بیماری‌های مزمن احتمال ایجاد مشکلات قلبی عروقی با ابتلا به کرونا بیشتر خواهد شد. بیماری‌های ویروسی مانند کرونا بر پلاک‌های چربی موجود در رگ‌ها و عروق قلبی موثرند. اگرمبتلا به بیماری قلبی عروقی هستید جای نگرانی نیست فقط کافی است این نکاتی را رعایت کنید.

سزاوار درباره پیشگیری در برابر کرونا گفت:  افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی باید بهداشت را با شستن مرتب دست‌ها همراه آب و صابون یا ضدعفونی کننده الکلی رعایت کنند. از تماس نزدیک با افراد دارای علائم شبیه سرماخوردگی یا بیماری‌های تنفسی دوری کرده و فاصله ۲ متری از آن‌ها را رعایت کنند.

ادامه درمان بیماری قلبی و عروقی

به مصرف دارو‌های قلبی عروقی خود ادامه دهند و آن‌ها را قطع نکنند. در صورت نیاز با پزشک یا داروساز درباره ادامه درمان مشورت کنند. به میزان کافی دارو‌های مورد مصرف خود را از قبل بخرند و ذخیره کنند تا کمتر مجبوربه خروج از خانه شوند.  همیشه یک فرصت از دارو‌های مصرفی شان را نگه دارند و همراه شان داشته باشند.

افراد مبتلا باید سبک زندگی سالم داشته باشند. رعایت رژیم غذایی سالم به خصوص میوه و سبزیجات باید زیاد شود، خواب کافی (۷ تا ۸ ساعت در شبانه روز)، تمرین بدنی منظم را حتما در برنامه خود داشته باشند.

 

برای روشن شدن میزان خطر لازم است بدانیم که به طور معمول زمانی که یک بیمار قلبی به دلیل شدت بالای بیماری قلبی نیازمند عمل جراحی قلب باز می شود خطر مرگ در اثر جراحی قلب باز حدود ۲  درصد است! چنین آمار بالایی زنگ خطر کرونا را با شدت و قدرت بیشتری برای بیماران قلبی به صدا در می آورد زیرا عملا این بیماران در صدر مرگ و میر به دلیل ابتلا به کرونا قرار دارند.

این متخصص قلب و عروق ادامه داد: هرچند میزان مرگ ناشی از کرونا برای جامعه بین ۲ تا ۳ درصد تخمین زده می شود اما تحقیقات انجام شده نشان می دهد که میزان مرگ در برخی گروه ها مثل  افراد مبتلا به بیماری قلبی- عروقی، افراد دیابتی و بیماران دارای سابقه نارسایی کلیوی و بیماری ریوی مزمن و افراد بالای ۶۵ سال به طور چشمگیری بالاتر از افراد جوان و سالم است.

وی افزود: مدتی است که همه گیری کروناویروس جدید زندگی مردم را ه شدت متاثر کرده است. این بیماری تابحال ۱۹۹ کشور جهان را در نوردیده و موجب ابتلای بیش از ۶۵۰ هزار نفر و جان باختن بیش از ۳۰ هزار انسان شده است.

مسعود کبیر گفت: اما باید توجه داشت که این آمار شامل افرادی که پرولاپس (افتادگی یا شلی) دریچه میترال دارند نمی شود و نباید باعث نگرانی این دسته از افراد شود.
افراد مبتلا به بیماری قلبی- عروقی باید توصیه های بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا را به دقت و جدیت رعایت کنند:
• پرهیز از دست دادن و روبوسی کردن
• پرهیز از دید و بازدید و قرار گرفتن در مکان های شلوغ و پرجمعیت
• قرنطینه خانگی و عدم خروج از منزل حتی به منظور ورزش در فضاهای باز و کم تراکم
• شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون یا مایع دستشویی به مدت حداقل ۲۰ ثانیه
• استفاده از ماسک های جراحی (کاغذی) یا ماسک فیلتردار در صورت اضطرار برای خروج از منزل
• ضدعفونی کردن دست ها، اجناس خریداری شده و لوازمی که در تماس با سطوح قرار گرفته اند با استفاده از محلول های ضدعفونی کننده یا الکل اتیلیک ۷۰درصد
• مصرف تمامی داروهای قلبی طبق دستور قبلی
• تا حد امکان از مراجعه به مراکز درمانی اعم از درمانگاه ها، مطب ها و بیمارستان ها پرهیز کنید زیرا شانس آلوده شدن در این مکان ها بسیار بالاست.
• در صورت بروز تب (بالای ۳۷.۳ درجه سانتیگراد صبح ها و بالای ۳۷.۶ درجه سانتیگراد عصرها)، لرز یا سرفه خشک ماسک بزنید و خود را در یک اتاق قرنطینه کنید و به مراکز درمانی مراجعه نکنید. می توانید با سامانه ۴۰۳۰ نیز در خصوص دریافت مشاوره در خصوص احتمال ابتلا به کرونا و اقدامات مقتضی تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *