سکته قلبی در جوانان

سکته قلبی در جوانان

اگرچه ممکن است منطقی به‌نظر برسد که حملات قلبی در افراد جوان‌تر را نتیجه‌ی یک سبک زندگی ناسالم (سیگار کشیدن، چاقی، نداشتن تحرک بدنی) بدانیم اما همیشه هم این‌طور نیست.

در بسیاری از اوقات، حمله‌ی قلبی در افراد جوانی اتفاق می‌افتد که از هر نظر سالم هستند و سبک زندگی مناسبی نیز دارند؛ آن‌هم بدون هیچ‌گونه علائم هشداردهنده‌ای!

این مسئله حتی در میان ورزشکاران حرفه‌ای نیز اتفاق می‌افتد. مثلا «گورو جیم فیکس» یک قهرمان تناسب اندام  بود که در ۴۳ سالگی در حین دویدن آهسته دچار حمله‌ی قلبی شد و فوت کرد یا «میکا ترو» قهرمان افسانه‌ای اولتراماراتن که در ۵۸ سالگی در حین یک مسابقه‌ی دوی غیررسمی در خارج شهر به‌خاطر حمله‌ی قلبی فوت کرد.

این افراد هیچ‌یک از عوامل خطر معمولِ مرتبط با بیماری قلبی را نداشتند. در عوض آنها دارای نارسایی‌های قلبی بودند که قبلا تشخیص داده نشده بود و همین مسئله، آنها را در معرض خطر بالای حمله‌ی قلبی قرار داد.

مثال دیگر هم هادی نوروزی، کاپیتان تیم پرسپولیس است که پزشکان و متخصصان قلب، حمله‌ی قلبی حین خواب را علت فوت این بازیکن ۳۰ ساله تشخیص دادند.

وقوع چنین نارسایی‌های قلبی آن‌قدرها هم که فکر می‌کنید، غیرمعمول نیست. درواقع برخی از مطالعات نشان می‌دهند که از هر ۵۰۰ ورزشکار دبیرستانی، یک نفر از قبل دارای یک مشکل قلبی است که شاید در جوانی جزئی باشد اما می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را در سال‌های بعد افزایش بدهد. بقیه ممکن است مشکلات قلبی جدی‌تری داشته باشند که می‌تواند به حمله‌ی قلبی در دهه‌ی ۲۰ یا ۳۰ زندگی‌شان منجر شود.

برخی از علل متداول نارسایی قلبی عبارتند از:

۱. کاردیومیوپاتی هیپرتروفی

یک بیماری ارثی است که با بزرگ شدن سلول‌های عضله‌ی قلب مشخص می‌شود. این افزایش سایز باعث می‌شود که دیواره‌های بطن‌ها ضخیم و جلوی خون‌رسانی به قلب گرفته شود. این شایع‌ترین علت حمله‌ی قلبی در ورزشکاران جوان است.

۲. بیماری کاوازاکی

یک اختلال نادر در دوران کودکی است که باعث التهاب حاد عروق خونی می‌شود. هنگامی که این بیماری بر عروق کرونر تأثیر بگذارد، می‌تواند مانع رسیدن خون غنی از اکسیژن به قلب شود و به ضربان قلب بیش‌ازحد بالا (تاکی کاردی)، التهاب قلب و نارسایی قلبی منجر شود.

۳. زخم شدن بافت قلب (اِسکار قلبی)

می‌تواند به‌علت اثرات طولانی‌مدت تمرینات استقامتی بیش‌ازحد به‌وجود بیاید. این فشار بیش‌ازحد به‌مرور زمان می‌تواند بر فعالیت قلب تأثیر بگذارد و باعث بروز یک رویداد قلبی شود. گزارش‌های کالبدشکافی میکا ترو نشان داد که این مسئله، علت مرگ وی بوده است.

پیشگیری از حملات قلبی در افراد جوان

پیشگیری از بیماری قلبی در افراد جوان، درست همانند افراد سالمند است: رژیم غذایی بهتر، ورزش منظم ، کنترل وزن ، چکاپ‌های مرتب و ترک سیگار . علاوه بر این، امروزه بسیاری از مقامات بهداشتی خواستار آن هستند که همان غربالگری قلبی که در بسیاری از دانشکده‌های تربیت‌بدنی انجام می‌شود، برای ورزشکاران دبیرستانی نیز به‌کار رود.

این شامل بررسی عوامل خطر قلبی، فشارخون، علائم مرتبط با قلب، سابقه‌ی خانوادگی ورزشکار و سایر معاینات و آزمایش‌هایی است که در داخل مطب انجام می‌شود. این ارزیابی مشخص می‌کند که کدام افراد باید برای انجام آزمایش‌های بیشتر ازجمله نوار قلب یا سونوگرافی قلبی به متخصص قلب مراجعه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *